Project Details

Location: Christchurch, New Zealand
Client: Arts Centre Christchurch
Date: December 2014 - February 2015


Working again for the Arts Centre Christchurch, this commission focused on the development of a creative and strategic brief for the rebuilding of Rutherford's Den. An invaluable educational resource in the past, Rutherford's Den was ripe for reinvention before the 2011 earthquakes. The former research rooms used by Ernest Rutherford himself, the man who split the atom, the attraction had been largely targeted at school groups and schoolchildren. The Arts Centre Vision created the imperative for high quality interfaces to lift the quality of the experience of the precinct. Rutherford's Den is the opportunity to set the tone for that enhanced experience.

My tasks included the development of the creative and strategic brief, and the management of the pitch process which involved three award winning agencies in New Zealand and Australia.